Valuri

Si ce valuri au fost! Pfiu, mama-mama, nesperat. Pareau pe webcam cat de cat insa cand am ajuns acolo mare mi-a fost surpriza: batea vantul, dar ciudat, intetit doar la nivelul solului si in rafale cu schimbari de directie, iar din asta rezulta niste minunatii de valuri de vant, extraordinar de regulate, cu un curent f. puternic sub apa – de la mal facea niste bolboci de dat in fiert, si care se spargeau inainte prima groapa.

Gigea! Zmoooah! Avui bafta de bafta. Mai ales ca se stransera pe plaja ca la urs kiteri dar care luasera teapa ca vantul nu era pentru ei. Si mai bine, ca erau si pesedistii si nu cred ca as mai fi avut loc pe acolo. In apa au mai fost si altii, dar ok: unul cu un kaiac care se dadea pe valuri intr-o veselie (ca mine), vreo doi care trageau de niste placi de surf fara succes, unii care vroiau sa invete si un windsurfer pierdut mai prin larg. Da’ te luptai ceva sa stai in picioare intre valuri. Am luat de toate culorile, si valuri frumoase 1 m – 1.5 m, regulate… parfum curat! Am intrat in doua reprize. Prima m-a obosit si m-a tarat vreo 3 plaje spre nord si ma cam enervam la inceput ca nu gandeam bine momentele si cam faceam ducking dar nu ma aflam eu unde trebuie. Asa ca am stat batraneste, le-am calculat si au iesit la tzanc. Funny e ca au iesit mai bine cele goofy.

Bun, dupe care luat o pauza de tras sufletul. Fost pana la masina ca sa-mi dau seama ca bani am scos dar n-aveam pic de apa si ciocolata ciuciu. Oricum eram obosit si n-aveam de gand sa stau cu orele. Si am intrat fara labe, sa vad cum e, si mai inspre dreapta plajei. A fost misto si fara, dar tz! finetea rotirii, controlul chiar acolo sus pe buza care face diferenta intr-o pornire buna sau proasta… sunt date de ele. Valurile aici erau cam berbece asa ca nu m-am dat la multe manevre, desi mi-au iesit cateva.

Dupe iesit iar, m-am lungit ceva, dar lene de pisica puturoasa poate maine cu Lore la plaja daca o fi vreme. Acasa mi-am cautat a doua aparatoare de la labe ca m-a cam strans costumul si mi-ajunge un coi operat nu-l vreau si pe al doilea.

Nice, very nice. Sweet September.

Leave a Comment

Your email address will not be published.