Frumoasa-i Dobrogea – update zona Râncu / Nistoreşti


– nimic intersant, dealuri şi sate golaşe şi sărace
– căutat gropi de gunoi cu Pax pe genul http://twitter.com/LetsDoItRo
– luat ţigan bătrân din Nistoreşti până-n urmatorul sat. venise să vândă un ham, făcut de el, dar nu reuşise. n-a luat arvună înainte aşa că se întorcea acasă. deşi femeia cu_calul era serioasă, însă a trebuit să ia haine de şcoală pt copii. “ce fac cu el acum, am să-l dau în sat la cineva”. îşi fracturase tibiile deschis la 26 căzând de pe cal, “mă doare la vreme. pe tine, nu?”. amintindu-mi puternic de Moromeţii şi de bunica-miu.
– satul ăla sinistru gol, cu bălării pe margine. cel mai dezolant şi sărac sat văzut ever – satul Călugăreni, jud. Constanţa. nici asta nu e România reală.
– oprit inainte de cot spre Hârşova, frumos la locul fără nume. pozele sunt de acolo.

2 Comments

 Add your comment
  1. Pozele sunt de la balta Hazarlac sau “la ghiol la Ciobanu” cum i se zice printre localnici. Mi-am petrecut o buna parte a copilariei pescuind pe acolo. Din pacate n-am mai fost de vreo 10-15 ani.
    Drumul Harsova-Tulcea este unul dintre cele mai frumose din lume. E intretinut decent, f liber, putine localitati iar peisajul e punct de referinta (oare doar pentru mine?).
    Oare or mai exista plopii aceia imensi care strajuiesc drumul de la intrarea in Saraiu? Chiar dupa iesirea din serpentine, atat de mari incat razele soarelui nu patrundeau pana la sosea.

    Sunt prea multe de zis de Dobrogea. Sper ca la un moment dat sa am dispozitia sa o redescopar si sa o gasesc asa cum o stiam.

  2. multumim frumos de informatii d-le dobrogean. cat despre plopii (fara sot) de la Saraiu parca-parca… nu, n-ar mai fi. dar cand mai trec pe acolo ma interesez special si de-or mai fi ii trag intr-o pozna.

Leave a Comment

Your email address will not be published.