Am vazut delfini la Shabla

4 delfini. Si ieseau cate 2,3 la suprafata, doi dintre ei sincron. Moment frumos, toata lumea a ramas cu gura cascata si a fugit spre mal. Inotau la 40 de metrii de tarm si mai tarziu i-am vazut si in larg. De fapt Ionut i-a vazut, noroc cu el. Gratiosi – mi-as fi dorit sa-i fi vazut in apa prin vizor. Cred ca as fi avut un orgasm semi-mistic. La noi n-am mai vazut de delfini in mare din anii ’80. Vii.

Si mi-am belit putin pe omoplatul drept neoprenul subtire. Ma gandesc serios sa-mi iau in masina pe langa trusa sanitara obligatorie si chestiuni mai hard-core de gen ac si ata chirugicala si o penseta. Cand am sarit pe spate in apa chiar la inceput valurile, erau un pic, m-au dat intr-o stanca de la fund mai rasarita. Apa a fost asa si asa, din cauza ca era agitata. Bun… si poate exista ser anti-toxic pentru meduze. Cred ca m-a piscat o balarie prin apa pe tibie in Vama si de la pranz am piciorul amortit al drq de enervant. Si acu’ se difuzeaza; sper ca in trei zile sa treaca.

Si o Vama aseara cu Marius si prieteni de-ai lui Petru. Fine, desi nu tare agomerat si sictiriti de euro-trash-cluba playlistul super-obosit care se auzea peste tot. Ne-am refugiat la rockeri unde a fost chiar bine: cu Guns, cu Iris, cu Floyd… Spre dimineata mi-am luat si felia de boschetareala, dar subtirica. Pacat, ca as fi vrut sa ma fi tinut mai mult timp. Ah, si sa nu uit de uratul grup de tarani manelisti care ascultau muzica populara ostentativ din masina cu portierele deschise. Nu prea am consonat eu cu ‘Salvati VM’, ‘Vama s-a stricat’ dar astia erau chiar nasoi, faceau la ura, venisera acolo sa vada “tate goale” si hippioti. Turismul in alte culturi e interesant si nobil precum idee, dar evident partea cu respectul e in continuare civilizat necesar-obligatorie. Cum ma ascundeam dupa barca de Geamanul burtos, bonom si non-urban care tinea musai sa “bem un vin cu el” :)

Coacem cu Lore si D&I o escapada pe joi, vineri cu cortul la Shabla. Am intalnit cu nene c-tean acolo care mi-a laudat tare frumos malul inspre sud. Il bate de 4 ani si cica minunatiile nu se opresc: tunele si galerii subacvatice si alte din astea. De abia astept:) Oare stia el ce stia de intrase in apa cu un full subtire. Mai, daca ma pisca o lighioana mai mare?! …

Si-s rupt de oboseala dar am de lucru. Ca tre’. Poate pe vara bag conventia cu “non-workin’-we”.

now _work …

Leave a Comment

Your email address will not be published.