Postul din 5 martie 2020

Coronavirus – care, Italia are astăzi 107 de cazuri mortale, e pe vine. Vom vedea dacă fu cu panică și cu prea mult deranj ulterior.

7 Comments

 Add your comment
  1. Ba da:
    “Italia își încheie ziua de 17 martie cu următoarele cifre:
    – 2.989 persoane infectate (ieri au fost 2.470), în total în prezent 26.062
    – 345 decese (ieri au fost 349), în total în prezent 2.503
    – 192 persoane vindecate, 2.941 în total
    – 11.108 persoane care se află în izolare la domiciliu cu simptome ușoare sau fără simptome
    – 2.060 persoane în terapie intensivă”

  2. a) aproape 2 saptamani de izolare Buc/Cta. e ca-n vacanta – doar ca si muncesti si nu ai voie pe afara. daca as face 1 plimbare pe zi ar fi ca niste zile obisnuite. Buc fara ctrl nu prea are sens (chestie re-confirmata si din Bxl).

    b) implicatiile economice vor insa huge. un before/after – o denumire noua pentru un model economic derivat din aceasta ‘criza’, in care nu cred ca are loc toata lumea de pana acum. exista sanse insa si de un vaccin rapid, cu doar un val de pauza si cu putine lectii si cam atat. schimbarile / cifrele cele mai mari le astept sa vina din USA, acolo unde si piata e mare.

    c) omenirea a trecut de Evul Mediu – va trece si peste asta, dar cu o posibila redefinire.

  3. Italia/Brit down, Balcans trends up – RO in poll-position, 40+ cazuri mortale / zi. viata cu pandemia pare pe termen mediu; se pot anticipa evolutii, dar suprizele apar tot timpul. se tot coace la vaccinuri, dar si mai important din scurt ar fi testele rapide & ieftine.

  4. Stim ca nu stim, cifrele n-au bubuit, si asteptam sa vdm daca pe toamna mai apare gripa sau e doar Covid. Mortalitatea in spitale a scazut fata de rata de crestere, trial&error cu/pe tratamente o livrat.

  5. cifrele au facut poc. 10k/~200 per day – si s-a intrat pe panta logaritmica, cu toata Europa – dar ciudat nu mai da cu panica, se tot iau masuri dar toate tarile se feresc de lockdown ca foame, deh. “Winter is coming” vb cantecului, si .ro intr-o 1 luna organizeaza alegeri nationale…

  6. Noiembrie 2021 – 300-400-500 de decese PE zi in ro. Cifrele au devenit un obisnuit, furăm vf mondial pt o vreme, dar restul regiunii ne-a urmat indeaproape. Cand unii n-au avut, au avut altii in alta parte a lumii si tot asa. Suntem in valul 5 (Omicron) care e cel mai “rapid” dintre toate dar care pare mai putin letal (sau a ajuns “imunitatea de turma” din urmă poporul mondial). Vaccinuri sunt, din mai multe surse – 3 doze facute pana acum – urmeaza altele. Apar si antivirale orale chiar. Anti-vaccinisti inca destui, si la mall se intra cu certificat de vaccinare scanat pe telefon. Par sa mai urmeze niste ani de astea, masca la interioare sigur inca da.

Leave a Comment

Your email address will not be published.