Postul din 19 iulie 2024

Fac baie în mare zilnic. Tzup până la 1-2-3 papuci, bag 4 bazine și mă întorc.
Face minuni la burtă & umeri.

Azi am zis să schimb și fusei la Casa Căsătorilor (CC). Vai, cât de frumos poate să fie! Ce alintături de vremuri am mai trăit pe acolo și nu știu… ba nu, le-am perceput. Mărturie sunt niște posturi, niște poze … mai ales niște poze. Una din ele mi-e loginul la Windows :) Doamne, da’ ce frumos e! Unul se străduia de un surf într-un colț de golf. Amintiri :) Așa spre seară, în cartieru ăla mișto de până ajungi acolo – când nu doboară căldura, și te scobori printre arbuștii ăia pe-o potecă de pământ. Plaja generoasă și neaglomerată, cu valuri bune și nisip ok. Uof! :)

OST:

Postul din 12 martie 2024

Back2
echo "<p>Caught exception: ", $e->getCode(), "</p>\n";

..în rest: rușii-n ofensivă-n. Nepracticând: am început să uit limba. Că araba fu-mi cam ca_o diversiune`ish`.

Postul din 21 ianuarie 2024

Ce ar fi de reținut din #sarakie? Frica de a-ți îndeplini sau căuta potențialul din cauza lipsurilor și limitărilor materiale care se alipesc de psihic ca picătura chinezească până devine beton armat greu de pătruns.

Totuși cum ar fi de deznodat? De ‘deschis ochii’. Cu (h)aur, cu #bogăție, cu câștiguri la Loto? Sau… cu “post & rugăciune“?

Postul din 23 noiembrie 2023

Back to Cța.

Din acest trip pan-est-european-ish am învățat următoarele:
– peste tot este cu #sarakie. dar peste tot! gizăz.
– #fițibogați este valabil pretutindenti, și nu nicăieri.

Cum faci faci să? Îmbunătățești pe toată lumea – mă rog, aproximativ “pe toată lumea” – la “mai bun”?

Dilema curentă. Din creștinismu-mi, gen. Pwps.

Postul din 4 noiembrie 2023

Acesta este un post scris pe fugă, cu următoarele de nedezvolvat ulterior:
– scriu asta din Varșovia; unde-mi caut de muncă
– am închis chiria pe V. Eftimiu – în ideea de a mă arunca înainte cu cât mai puține crăci sub picioare, de a ieși bine din zona de confort
– am plecat – în sfârșit – din CTS, dar asta chiar e de devoltat (în mod privat sau nu), cum am avut un conflict cu C.N. de la două sticle de vin, lol. Simplu nu știu să explic și încă diger ce s-a întâmplat. Dar e-n spate, sper.
– mi-am făcut cont de TikTok, dar tot nu înțeleg ce/cum se întâmplă acolo. de instalat WeChat cică nu se poate, îți tre’ aprobare de la statul chinezesc, pe ăla nu l-am mai încercat.
– am plecat în vacanță în Grecia unde trebuia să mă dau cu barca și am ajuns să explorez o insulă (Kos), care-i aproape de turci, de o tri-cultură (grecească, turcească, arabă și catolic-italiană – mda, sunt 4) și mi-am dat seama cât de nepregătit sunt pentru o eventuală Africa și cât de puțin de globetrotter am în mine
– apoi în Roma – după ce am fost tras în țeapă mai peste tot – și m-am izbit real de aparatul de stat neprietenos http://bit.ly/46ZNKWs – și am reușit să fiu alungat de un fel de ceartă conjugală înapoi la drum
– apoi am plecat cu intenție spre Reykjavik, dar din Budapesta pierdui cumva legătura și în loc de Satu-Mare sau Cluj am ales Varșovia ca destinație
– unde deocamdată sunt turist, cu bani împrumutați. toate îmi par mișto, ăștia merg la fel de rpd pe stradă ca și mine, și ce spun aia fac.

Am trecut de la Aj. la Sahs. – dar nici draci n-am bănuit cât de complicat & complex poate fi. Ar putea lua și 1-2 ani de zile să treci prin toate etapele de albire (mda, asta-i capitol din “Furia Albă și Dragonul Digital”, serial pe Internetzi gen – hehe), deși la ars etape – ca român (pur-ish, cum o zic și DNA sample results venite de pe net) – sunt campion. Mai la “stay in the lane” ar fi mișto să fiu un pic mai consecvent.

Postul din 6 septembrie 2023

M-am înscris la Yoga. Am vrut să mă duc la începători și am ajuns din întâmplare la avansați. Până acum am făcut față, și mi-a sublimat din a doua ședință ceea.ce.însemna.că.e.de.bine .

Am reintrat pe regim alimentar cu intermitent fasting. As expected – работеть, dar acum să mă și țină, și pe mine nu prea mă ține. Vdm. Din categoria categoriilor m-am dus și la Human Design și la terapie cu masaj Cranio-Sacral. Da – înregistrate în paradigma vestică ca șarlatănisme-ish, sau very Cold Reading sau alea-alea… nu știu, la mine – iar – merg, și nu prea-mi pasă de ce și oricum am ajuns în prea multe zone voodoo ca să ignor ‘whatever works’-ul când funcționează.

În rest de bine. Am intrat într-un proiect la muncă, și după cum bine știu încă din Aprilie – e posibil ca în Octombrie, spre final, viața mea să se schimbe mult, pe genul cumpănă sau schimbare de macaz. ‘Om trăi și ‘om vedea. Sau: ooooommmm. Lol, neah mai degrabă: ohm (Ω). Așa e mai bine.

Postul din 1 iunie 2023

În București – pe centrales – găsești multe locuri cu dulcegării de calitate. Însă dacă vrei să mănânci la prânz ceva mâncare sănătoasă, găsești mai puține restaurante. Mâncare bună, scumpă-ish – dar tot în categoria colesteroale, glucide & gașca – da, sunt. Afară – gen Europa occidentală – găsești mâncare “organică” relativ repede, dar e undeva de x3 mai scumpă decât cea normală. În piața veritas.

Si că de ce murim la 60j de ani de cardiovasculare … Q.E.D.++

Postul din 11 mai 2023


Și m-am dat și pe mare un pic cu barca-parca pe Ionică, prin Lefkade. Fu fain – ar mai fi intrat un pic mai mult, ca popa. Da’ popa nu era acasă, și nici la biserică. Fiecare era pe treaba lui. N-am luat nici o notiță, am savurat momentele – nici nu mai știu pe ce insule am fost, și nici n-a contat; că era-mi cu repetir.

Next on Dallas: cum se trece de la Ajna la Sahasrara? Căci pârgii “mecanice” nu-s. “Urmează-ți destinul!”, gen – lol. Niște back to ABC of yoga n-ar strica, că prea îmi dă cu XYZ.

Munca stagnează. E improbabil ca asta să nu se întoarcă într-un overload care să dea (iar) ochii peste cap. Că așa e-n tenis.

Nu cred că mă mut la vara nicăierilea, pen’că.

În rest – care – de bine.

Postul din 7 martie 2023

La un moment dat la una din terapii medica-mi spuse: “Dar de ce te plângi? Ai făcut toată viața ce-ai vrut – și din ce-mi povestești… chiar TOT ce-ai vrut – și ai fost tot timpul pe deciziile tale, nu?”

Ah, da. Chiar.

Postul din 8 februarie 2023

E bine. E f bine.

Nu musai hipster, nu musai Maiakovski, nu musai Tzara, nu musai Labiș… dar azi după ce am terminat programul de 4h de la noul CTS și cu ochelarii de soare Gucci, după ce a plouat, după ce a dat cu ninsoare și pe urmă cu soare, cu de toate…

Mă întorceam pe Victoriei cu Andy Warhol-ul personal (adică am dat niște sute de EUR pe un afiș mai scump), în haina de cvasi-cătănească, cu legitimația de la biblioteca Cercului Militar în portofel – unde citesc despre civilizația arabă, cu Vremea i Steklo în urechi. Cu război la numai iar doar câteva sute de km de tine. În așteptare la biserica Kretzulescu pentru spovedania de dinaintea de Paști. Și tocmai înturnat de la cel mai șmecherrr masaj non-erotic din viața mea, cu chakrele inimii deschise întru maxim.

Păi dacă nu suntem golani, atunci ce mai suntem? 44 de ani. Atâtasaputut.ro

Postul din 18 decembrie 2022

Citind F.M.D.

Fiodor Mihailovici Dostoievski - Idiotul

1) Lecturile de la 20j de ani nu se compară cu relectura de la 40j. Diferența de înțelegere text și raportarea la chestiuni “de viață” diferă de la cer la pământ. Mă aștept și la 60j să fie la fel.

2) N-am intuit, nu mai țineam minte, cât de franțuzit poate să fie FMD pe dialoguri. Are bucăți – asemănătoare cu Goldoni sau Molière – super-teatrale. Le iei, le perii un pic prin reducție, și gata sceneta! Și cu bârfe ca de curte, cu pizme între ei & ele – mai ales ele – și cu întorsături, cu umor, cu inteligență și cu direcții scenice excelente. Savuros! Foarte bine scrie. Și izvinicccc – mie îmi pare scriitură relativ modernă. Nu abundă în puhoaie de arhaisme. (Totuși… parcă în “Nopți albe” au cam fost.)

3) Am găsit textul original în format PDF. Am vrut să scriu editurii… hehe. Dar nu, e chiar cuvânt-cu-cuvânt cu prima ediție. Culmea! diferă alfabetul – multe litere se scriau altfel atunci. Aveau si “i“-ul UKR – ulterior înlocuit de î (ы). De investigat mai adânc.

Cam delicii.

Postul din 26 octombrie 2022

Războiul în Ucraina durează de 7 luni. Pare că va rămâne așa. În baza la Minsk 1 & 2 din faza precedentă. Deși cred că se vor flutura și una-două tactice până la sfârșitul anului.

Cțoiesc. Ar trebui să-mi dau demisia și să schimb macazul, dar în loc am acceptat o nouă poziție ‘challenging‘. Să văd dacă ajung până acolo.

Cu rusa am ajuns la un platou și chiar regresie – cred că m-am întors la A1. Gramatica nu intră deloc, dă cu regurgitare. Vine și de la muncă și de la lehamitea de la ce se întamplă acum pe ambele fronturi – dacă citești “presa” e cu nino-nino. (Și ca să rămână clar: УКР e victima aici, chit că.) Cre’că o să iau o pauză și dacă mă reapuc m-aș baga la un grup de conversație, ceva. Dacă. Italia e off, dar nici nu știu dacă mai e cazul – health-wise or not, mi-a sărit și stângul prin Septembrie.

Cam atât. Vara asta am fost doar de două ori la înot, doar atât. Am chiulit. Iar Sept & Oct nici nu știu unde și cum au zburat, parcă n-am nici o amintire, niște cafele la mall și aia e tot. Ar trebui să iau trenul spre Buc, da-i cu lene. Ah, se leagă în cap niște scene/idei pentru “Furia Albă” – și n-aș vrea să repet tehnica din MLdTN, dar din păcate sunt înecate de oboseală, seara cam pic. Poate într-o pauză?