4 Comments

 Add your comment
  1. catalin nedelcu

    Buna ziua
    Din cate stiu eu acest film face parte dintr-o trilogie a rezistentei anticomuniste. Ar mai trebui sa apara unul despre Elisabeta Rizea si altul despre Rezistenta din zona Nucsoarei condusa de Gh Arsenescu si apoi de Toma Arnautoiu. Dupa cum spunesti dvs ca Portretul…abea a aparut datorita greutatilor financiare, cred ca nu vom mai apuca in nici un caz premiera celorlalte doua. Sau regizorul va fi arestat de Elie Wiesel si pus sa-si ispaseasca pacatele in fata memorialului Yad Vashem! Am citit un comentariu cum ca in film nu se pomeneste cuvantul legionar si partizanii nici nu discuta politica; sper ca nu e asa, ar fi o greseala, daca vrem un film cat mai aproape de adevarul istoric, e ciudat sa se treaca peste asta. Oricum, IG Ogoranu nu si-a renegat niciodata trecutul, el a si facut cativa ani inchisoare in timpul guvernarii antonesciene.
    Eu astept sa-l vad si sa-l judec singur, totusi. Tot asa mi-as dori sa vad si filmul documentarul ,,Partizanii libertatii,” dat in decembrie pe TVR 1 si pe care l-am ratat. Se poate face cumva rost de el de pe undeva?

  2. “Partizanii libertatii”? cu o pila la TVR.

  3. Da, acest film face parte dintr-o trilogie.
    In curand voi publica un interviu cu Constantin Dita, actorul care l-a interpretat pe Ion Gavrila Ogoranu.

  4. adevarul e una filmul e alta. nici nu are cum sa fie altfel… totusi, mai bine raman cu ce am citit. dar daca vorbim de repere in film, raman la “Undeva in est” de Nicolae Margineanu din 1991. recomand…

Leave a Comment

Your email address will not be published.