Postul din 1 septembrie 2011

defini

Am văzut 3 delfini în mare azi la CC, jucăuşi, du-te-vino, aproape de mal. Frumos. S-a ridicat tot golful în picioare ca la circ. Curios, nu ştiu cum – vizual, miros, altfel? – câinii care erau sus la şosea, la cam 50-70 m în linie dreaptă, îi lătrau de mama focului. Doi adulţi şi un pui.

Când Laur a intrat după ei, şi eu la puţin timp după, evident s-au îndepărtat la câteva zeci de metri în larg. Stând mai mult în apă şi fiind mai aproape spunea că îi auzea destul de bine cum comunicau între ei: cu ţiuituri stridente pe care le ştim, dar şi păcănituri, cu o claritate destul de bună, deşi distanţă era apreciabilă. Pe mine urechea stângă nu m-a lăsat să mă scufund.

La începutul ăsta de toamnă are să fie vreme bună ca de vară indiană.

:)

2 Comments

 Add your comment
  1. rezultatul intalnirii cu delfinii :)

    incercand sa inteleg universul sunt precum pinguinul care incearca sa priceapa cum functioneaza bomba atomica. ideea de model este extraordinara. orice model – simplificare la ridicularizare, prin extragerea datelor esentiale, comprehensibile si adaptate la limbajul si la paradigma curenta – este fantastic atata timp cat functioneaza. crestinism? iudaism? islamism? Kabala? maimute? Darwin? telepatie? fizica cuantica? relativitate? ping-pong? new age? 42? Flying Spaghetti Monster? matematica? whatever works and keeps ya goin’.

  2. si a fost, si inca ce toamna frumoasa si calda :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.